Achter deze groene lenteblaadjes in de Balistraat in A’dam schuilt cultureel centrum De Meevaart: op vrijdag 24 maart a.s. wordt daar de documentaire ‘Als ik daar ben’ vertoond. Je bent van harte welkom.

De film in het kort

“Als ik daar ben” is een documentaire die de positieve bijdrage van migranten aan hun geboorteland vertelt. Je ontmoet Amar, Saïda en Gyzlene. Ze zijn geboren in Marokko en wonen in Nederland. Alle drie steken ze de handen uit de mouwen voor goede doelen in hun geboorteland. Ze bouwen een waterput, knappen een vervallen schoolgebouw op en voeren spullen in voor gehandicapte kinderen.

In de documentaire gaan we op zoek naar de drijvende kracht achter hun projecten. Hoe krijgen ze het voor elkaar? Helpt hun kennis van Marokko? Het spreken van dezelfde taal? En komen ze er daarom makkelijk achter wat mensen dáár echt willen? De docu roept vragen op over verbinding met anderen, je thuis voelen en de zoektocht naar identiteit.

Wat beleef je?

De film ging eind november in première in bios het Ketelhuis in A’dam en gaat nu op tournée. Een reactie van een bezoeker:

Deze film is voor iedereen die het belangrijk vindt een positief effect van migratie te laten zien of te (laten)begrijpen. Voor ieder die anderen wil inspireren zich in te zetten om de vaak benarde situatie in het land van herkomst te verbeteren. En voor ieder die nog niet begrepen heeft dat je niet hoeft te kiezen voor één land. Of het juist wel begrepen heeft en dat aan anderen wil laten zien.”

Programma

18:00 voor een maaltijd die door buurtvrijwilligers wordt klaargemaakt (kosten: 5,50)
19:30 start van de film na een korte intro
20:15 Nagesprek

Je kunt napraten over de film met Marjolein Veldman (initiatiefnemer & regisseur), Mustapha Eljarmouni (bruggenbouwer in de Indische buurt), El Hossaine Boulachioukh (1000-tas project). Het gesprek wordt gemodereerd door Abderrahman El Aissati (stichting ADRAR).

Meld je aan met een mailtje via info@alsikdaarben.nl of schaakschool.ib@gmail.com.

De Meevaart is een bruisende ontmoetingsplek voor bewoners van de Indische Buurt. De vertoning wordt georganiseerd door Cineclub De Meevaart. Adres: Balistraat 48 A, Amsterdam (Oost).

Geef een reactie