In de zomer van 2018 deden elf getalenteerde studenten uit Europa mee aan het Summer Universities programma van twee universiteiten in Marokko. Het programma stond in het teken van het versterken van hun culturele band met hun geboorteland Marokko. Tijdens de zomervakantie, verdiepten de studenten zich in het verkennen van hun identiteit en sociaal-economische en politieke ontwikkelingen in Marokko. Ze lieten het niet bij deelname aan het programma en gaven de uitwisselingen en gesprekken na de zomer een mooi vervolg.

Op 30 maart zochten de studenten elkaar op in Brussel. Ze besloten de handen ineen te slaan en te brainstormen over wat zij kunnen betekenen in Marokko. Ze waren het snel eens dat ze hun talenten willen inzetten op het gebied van onderwijs in Marokko. Het verhaal van Gyzlene en haar stichting Share a Smile uit de documentaire, inspireert hen om aan de slag te gaan.

De docu heeft ons een realistisch en vooral visueel beeld gegeven van hoe het eraan toe gaat in Marokko. Het verhaal van Gyzlene is bijzonder en raakte een gevoelige snaar: het maakte ons opnieuw bewust van de onderwijsproblematiek in Marokko. We willen ons heel graag inzetten om het onderwijs voor kinderen te verbeteren! – aldus één van de studenten

Wil jij de documentaire zien en je ook laten inspireren? Stuur dan een mail naar info@alsikdaarben.nl.


Geef een reactie