Als je er binnen komt, tref je zo’n 50 jonge vrouwen aan. Ze wonen met elkaar in het Huis van de Toekomst in hartje Marrakech. Een tot woonhuis verbouwde riad, die een plek geeft aan vrouwen afkomstig uit kansarme gezinnen uit geïsoleerde dorpen in het zuiden van Marokko. Ze zijn naar Marrakech gekomen om te studeren aan een universiteit of hogeschool. In het Huis van de Toekomst kunnen zij zich rustig op hun opleiding of studie richten en daarmee werken aan hun toekomst.

Het Huis van de Toekomst (Dar Moustaqbal in het Arabisch),  is een project van Stichting Moustaqbel. De hoofddoelstellingen van Stichting Moustaqbel zijn: het faciliteren van educatie, het bieden van gelijke kansen, empowering en het bestrijden van armoede.

Studentes in Dar Moustaqbal in Marrakech

De studentes verblijven zo’n drie jaar in Dar Moustaqbel. Er wordt van hen verwacht dat ze actief bijdragen aan het runnen van het huishouden. Ze koken, doen de was en houden hun kamer en de gemeenschappelijke ruimtes zelf schoon. Ze betalen allemaal een kleine financiële bijdrage.

Initiatiefneemster, Hanneke Ouwehand-van Hooff, nodigt je van harte uit om op de locatie van de stichting in Amsterdam, Internationale Vrouwendag te vieren. Er zijn allerlei activiteiten waarvoor een kleine bijdrage wordt gevraagd. De opbrengst gaat naar Het Huis van de Toekomst in Marrakech. Adres: Bloemgracht 38-H, Amsterdam.

Geef een reactie