in Nieuws

Sinds de aftrap van de crowdfunding campagne op 15 april tastten 30 donateurs gul in de buidel: de teller staat inmiddels op € 1.722. Daarmee is ruim de helft van ons doel nu bereikt! In dit nieuwsbericht delen we een aantal mooie motivaties die donateurs achterlieten op de crowdfunding pagina op het platform voordekunst. Hopelijk inspireren zij jou om ook een donatie te doen!

Omdat ik van Marokko houd en het belangrijk vind dat meer mensen in Nederland zien waar de Marokkanen die in Nederland wonen vandaan komen!

Meerdere donateurs doneren vanwege hun liefde voor het land Marokko. Als je er eenmaal bent geweest en de gastvrijheid van de mensen hebt ervaren, je hebt ondergedompeld in de eeuwenoude cultuur, aan tafel hebt gezeten met de Marokkanen voor een couscous of tajine, dan kan het bijna niet anders of je komt met enthousiaste verhalen terug. Het is mooi en belangrijk je te verdiepen in het land waar veel Nederlanders hun wortels hebben, zo interpreteer ik de motivatie van deze donateur.

Het geeft een gezicht aan de positieve kant van migratie: migranten zijn van onschatbare waarde voor realisatie ontwikkelingsprojecten.

Een donateur die duidelijk overtuigd is dat migratie een positieve kracht kan zijn voor duurzame ontwikkeling en dat migranten daarbij een voorname rol spelen. Dat is overigens pas recent echt officieel erkend toen de Verenigde Naties afgelopen najaar de nieuwe werelddoelen aannamen. Ik schreef daar eerder een blog over op het online platform van het vakblad voor ontwikkelingssamenwerking Vice Versa.

Omdat ook ik mijn hart verloren heb aan Marokko en ik vind dat er een veel genuanceerder beeld in Nederland nodig is.

Dat is precies waar de documentaire aan hoopt bij te dragen: een meer evenwichtige beeldvorming over migratie. Dat houdt ook in: een genuanceerder beeld over Marokko. De verhalen van Amar, Saïda en Gyzlene nemen ons mee naar verschillende plaatsen in Marokko: een bergdorp in het Rifgebergte, Ihrouchen, een plattelandsgemeente onder de rook van Marrakech, Sidi Rahal, en de stad Marrakech zelf. Ze werken daar samen met locals, partners die er geboren en getogen zijn. Dankzij hen kun je je een beeld vormen over het land, over de mensen.

Hopelijk inspireren deze motivaties jou tot het doen van een donatie! Dat kun je hier doen op het platform voordekunst. Dankjewel!

 

Geef een reactie